Patronale Life

Luxekantoren voor een verzekeringsmaatschappij

In een afschuwelijk lelijk gebouw uit de jaren negentig, met véél te lage plafonds, moesten wij een stijlvol kantoor proberen te creëren voor een marktconform budget. Fast Forward had zeer duidelijke uitgangspunten. De valse plafonds moesten eruit, waardoor de luchtbehandeling volledig herdacht moest worden. De creatie van een opening tussen de twee verdiepingen, zou de ruimtelijkheid doen toenemen en het idee TWO-FLOORS-ONE COMPANY versterken.

Onze materiaalkeuze werd ingegeven door drie parameters: akoestiek, budget, en sfeer. Plafonds werden bespoten met papiervlokken om de akoestiek te verbeteren, het budget ging naar de warme materialen en dus niet naar veel te dure lichtarmaturen, een combinatie van hout en veel witte vlakken houdt het licht en aangenaam.

De kantoren van de directie kregen een heel andere, bijna contrasterende sfeer. De boardroom en de kantoren van de aandeelhouders doen denken aan salons uit een ander tijdperk, waarbij high-end digitale technieken worden gecombineerd met kunst, fotografie, en een verborgen infrastructuur om in een mum van tijd leuke feestjes met hapjes en drankjes tevoorschijn te kunnen toveren.

© 2019-2020 Fast Forward Architects