De Villa’s

Gemeenschapshuis

In deze sociale woonwijk, vol woontorens, was er nood aan een klein gebouwtje, waar de rondhangende jeugd een plek voor zichzelf kon creëren, maar waar eveneens de ouderen van de buurt zouden kunnen samen komen, in hun eigen lokaal, om wat te praten, een glaasje te drinken, of een kaartje te leggen. Tussen de twee lokalen werd een bureau voor de sociaalassistent voorzien, waardoor er steeds een aanspreekpersoon aanwezig is en een relatieve rust kan gegarandeerd worden.


Het gebouw wordt ‘s nachts mogelijks blootgesteld aan vandalisme, vandaar de betonnen, onverwoestbare gevels, en de degelijke, stalen ramen, met inbraakwerend glas. Ook de interieurs werden zéér robuust vormgegeven, maar toch met aandacht voor een goede akoestiek, en een correcte ventilatie van de lokalen. Elke leeftijdscategorie mocht zijn eigen vast meubilair / keukentje installeren, naar eigen smaak en eigen democratische principes, dus daar heeft Fast Forward enkel wat ‘ruimte voor creativiteit’ voorzien.


Het resultaat is mooi en Spartaans tegelijk. We hebben een lege ruimte gemaakt. Ze is onverslijtbaar. En de gebruikers doen ermee wat ze willen. En dat vinden we helemaal oké.

© 2019-2020 Fast Forward Architects