Koningin Elisabeth Instituut

Ziekenhuis voor 168 patiënten

Het Koningin Elisabeth Instituut, kortweg ‘het KEI’, is gelegen op een bijzonder unieke locatie. Dit voormalige sanatorium, is perfect noord-zuid georiënteerd, en ligt te midden van de duinen aan het strand van Oostduinkerke.

Fast Forward wou absoluut de ziel van het gebouw behouden en zelfs versterken. We hebben bewust gekozen voor een combinatie van moderne en retro elementen. We zijn zeer blij dat we de volledige interieurarchitectuur, tot en met het meubilair, hebben mogen vormgeven.

Op vraag van de bouwheer, mocht dit gebouw zo weinig mogelijk lijken op een ziekenhuis. Dit revalidatieziekenhuis moest een plek worden waar de patiënt opnieuw voldoende moed en energie vindt om een zwaar medisch revalidatietraject tot een goed einde te brengen. Fast Forward koos voor warme materialen, en zachte tinten, in perfecte harmonie met het kleurenpalet van de omgeving. We bouwden een bistro met een fenomenaal uitzicht op de zee. We renoveerden meer dan 18.000m² in 3 fases terwijl het ziekenhuis gedurende de volledig werf operationeel is gebleven.

© 2019-2020 Fast Forward Architects