Innova

Van depot naar school

In een voormalige distributiehal op een bedrijventerrein in volle herbestemming, hebben we een school ondergebracht. In de bestaande hangar, die gelukkig een grote vrije hoogte had, werd een nieuwe vloer gemaakt, waardoor we de oppervlakte konden verdubbelen. Centraal in het gebouw creëerden we grote lichtputten, waardoor het daglicht tot diep in het gebouw kan binnenvallen, en waarrond we de bibliotheek en de mediaklassen plaatsten. Ondanks de bijzondere bouwdiepte van 33 meter, is er overal voldoende daglicht in het gebouw en dat vinden wij een echte kwaliteit van dit gebouw.


De énorm grote refter, voorzien van een industriële keuken, en het naastgelegen auditorium, maken dat deze school ook naast de schooluren kan gebruikt worden door een professioneel en veeleisend publiek. De sportzaal, die profiteert van een prachtig uitzicht op het kanaal, is dankzij een aparte ingang steeds toegankelijk, ook buiten de schooluren.

© 2019-2020 Fast Forward Architects