Frick

Een school op het dak

In één van de dichtst bewoonde wijken van Brussel, heerst er een enorm tekort aan schoolinfrastructuur. Fast Forward kwam tijdens de architectuurwedstrijd met het idee om een soort UFO te laten landen op het dak van deze school. Een vreemde vorm, die inspirerend kan zijn voor kinderen, die de voorbijganger even verbaasd doet opkijken, die tegelijk voldoende overdekte speelplaats biedt, die geen enkele buur schaduw bezorgt en die zich volledig onafhankelijk van de bestaande, historische architectuur opstelt, waardoor zij in haar waarde wordt gelaten.

Een punctuele ingreep, waardoor enkel een beperkt deel van het bestaande gebouw moet bijgefundeerd worden. Een gebouw met karakter, met raamopeningen die de structurele logica van de grote uitkragingen respecteren. Een ecologisch gebouw, gemaakt uit CLT waarbij daglicht en natuurlijke ventilatie de voornaamste uitgangspunten waren.

Een dakspeelplaats met een prachtig uitzicht op de stad én afgebakend met een akoestisch scherm dat werd gedimensioneerd op basis van een doorgedreven, akoestische studie. Voor Fast Forward is dit stedenbouw zoals het hoort: gedurfd, rationeel, sexy, zonder hinder voor de buren. Een publiek gebouw dat mag gezien worden

© 2019-2020 Fast Forward Architects