AZ Zeno - Parking

De Parking & De Tuin

Fast Forward houdt van groene buitenruimtes en die ontwerpen wij bijna steeds zelf. Wij hechten veel aandacht aan de directe relatie tussen binnenruimtes en groene buitenruimtes. Voor ons maken deze perspectieven deel uit van onze architectuur. Voor ons maakt groen deel uit van het ontwerpproces.

Deze parking is meer dan een ordinaire ziekenhuisparking. Door de installatie van éénrichtingsverkeer en meerdere onderhandelingen met de buren, hebben we ruimte kunnen vrijmaken om de campus, waardoor we een mooie tuin voor dit publieke gebouw hebben kunnen creëren. Een tuin met wandelpaadjes, waar de patiënten van het ziekenhuis, of de bewoners van het rustoord, een wandelingetje kunnen maken. Een klein labyrint, waar de kleinste kinderen eindeloos in kunnen blijven lopen.

Deze tuin is boeiend om naar te kijken vanuit de hoger gelegen verdiepingen van het ziekenhuis. Ondanks het hoge grafische- en designgehalte van deze tuin, is deze bedacht om onderhoudsvriendelijk te zijn, en werd deze gerealiseerd aan een verantwoord budget.

© 2019-2020 Fast Forward Architects